Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb v SR dnes vyhlásila celoslovenskú anketu o najlepších pracovníkov v sociálnych službách - 2. ročník Národnej ceny starostlivosti DOBRÉ SRDCE

V odbornej porote bude zastúpená aj Komora opatrovateliek Slovenska predsedníčkou Danou Grafikovou, ktorá bude mať na starosti kategóriu - najlepšia opatrovateľka.

Ďaľšie kategórie - sestra v soc. službách, ďaľší odborný pracovník v soc. službách (soc.pracovník, fyzioterapeut, asistent liečebnej výživy....)manažér v soc. službách, dobrovoľník, poskytovateľ soc. služieb(verejný aj neverejný), novinár v sociálnych službách. 

O opatrovateľkách počujeme a čítame väčšinou keď je nejaký problém alebo škandál. Inak sú neviditeľné......

Sú tu ale tisíce ľudí-žien ale aj mužov- ktorí každý deň, 24 hodín denne pracujú nielen v zariadeniach, ale aj v teréne. Odvádzajú kvalitnú, úžasnú, ale namáhavú a slabo zaplatenú prácu.

Napriek všetkému, ju vykonávajú s láskou, obetavo, s veľkým srdcom, mnohí celé roky.

Bez opatrovateliek by ale celý systém nemohol fungovať!!

To sa ukázalo aj v čase pandémie, že nahradiť opatrovateľku vôbec nie je jednoduché. O príčinách všetci, ktorí v soc oblasti pracujeme vieme......

Prosím a vyzývam všetkých,ktorí poznajú skvelú opatrovateľku - opatrovateľa v sociálnych službách, aby využili možnosť a prihlásili ich od 15.4. 2021.

Prihlásiť opatrovateľku - opatrovateľa na ocenenie je možné cez elektronickú prihlášku na www.dobre-srdce.sk alebo aj poštou na adresu Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb v SR:

Fedákova 5,  841 02 Bratislava s heslom na obálke: DOBRÉ SRDCE 2021.

Prihlasovaná opatrovateľka-opatrovateľ musí s nomináciou súhlasiť. 

Celý projekt vyvrcholí na jeseň slávnostným Galavečerom na RTVS. Za veľkú podporu ďakujeme generálnemu partnerovi spoločnosti Hartmann - Rico, hlavnému partnerovi spoločnosti Kimberly Clark - Depend ako aj mediálnym partnerom - RTVS, TASR, denníku Pravda, Jemným melódiám, vydavateľstvu MAFRA a časopisu Zdravie z vydavateľstva News and Media Holding.

Členov odbornej poroty, ktorí majú na starosti jednotlivé kategórie vám budeme predstavovať postupne.

Ďakujeme za Vaše prihlášky, ktoré zviditelnia túto neviditeľnú, ale nenahraditeľnú profesiu a aj za zdieľanie.