Nad druhým ročníkom ocenenia za starostlivosť Dobré srdce 2021, organizovaného Asociáciou poskytovateľov sociálnych služieb SR prevzala záštitu pani prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová

 

Nominovať Dobré srdce môžete v deviatich kategóriách:

Opatrovateľka v sociálnych službách


Sestra v sociálnych službách

Odborný pracovník v sociálnych službách


Manažér v sociálnych službách


Poskytovateľ sociálnych služieb


Dobrovoľník v sociálnych službách

Filantrop pre sociálne služby


Novinár o sociálnych službách


a špeciálne ocenenie: DOBRÉ SRDCE za výnimočný prínos pre sociálne služby.


Obetavé a plné odhodlania pomáhať, to sú opatrovateľky.
 Ich starostlivé povahy pomáhajú klientom v zariadeniach sociálnych služieb, alebo v domácnostiach seniorov a iných odkázaných ľudí, žiť pokojný a bezpečný život.  Zaslúžia si našu vďaku. 
Sú tu pre nich denno-denne, trpezlivo kŕmia, obliekajú, či prebaľujú... Ale stále vedia svoje poslanie vykonávať s úsmevom.
Poznáte opatrovateľku či opatrovateľa, ktorí si zaslúžia byť za svoju obetavosť v tejto náročnej práci ocenení?



Byť sestrou v sociálnych službách často pre týchto ľudí neznamená pracovnú pozíciu ale životné poslanie. Lebo v sociálnych službách nielen ošetruje pacientov, ale neraz musí zaskočiť aj za opatrovateľku, mať zodpovednosť za rozhodnutie celého opatrovateľského tímu, zvládať nie ľahkú komunikáciu s príbuznými o zdravotných stavoch ich príbuzných, vedieť efektívne komunikovať s lekármi.
 Sestry v sociálnych službách potrebujeme. Ukázala to aj pandémie. Bez nich by sme nákazu v zariadeniach len ťažko zvládali. Poznáte sestru, ktorá pracuje v sociálnych službách s odhodlaním zvýšiť ich kvalitu aj zvýšením ošetrovateľstva a pritom nielen profesionálne, ale aj s úsmevom?
 Dajte nám o nej vedieť, nech jej poďakujeme nomináciou na cenu DOBRÉ SRDCE.


Ďakujeme a tešíme sa, že aj tento rok môžeme opäť nájsť tých pravých hrdinov.

https://www.dobre-srdce.sk/prihlaska