Koncom novembra sa mi podarilo získať 2 voľné dni, a som sa vybrala na východ, kde vraj nič nie je. My tam ale máme mnoho skvelých ľudí....

Bola som navštíviť koordinátorku KOS Prešovského kraja Evu Gabužďovú Hokszovú, ktorá je dlhodobo PN - želáme skoré uzdravenie a návrat do bežného pracovného života!

Druhý deň sme sa vracali s podpredsedníčkou Ivetou Ždiľovou do Bratislavy, cestou sme navštívili Františka Drozda vo Svite - neverejného poskytovateľa terénnej opatrovateľskej služby. Hovorili sme o problémoch financovania, nedostatku opatrovateliek, o končiacich eu projektoch, končiacich poskytovateľoch, klientoch ktorým viac nebudú poskytované služby, o opatrovateľkách, ktoré skončia buď na úrade práce, alebo v zahraničí, o možných riešeniach. Potom sme pokračovali do Bratislavy.

Večer sme mali dohodnuté stretnutie v parlamente s p. poslankyňou Holečkovou a nasledujúce 2 dni sme sa mali zúčasniť na konferencii AOPP.  Cestou sme ale mali dopravnú nehodu, takže stretnutie v parlamente sme museli presunúť na iný termín a pokračovať do Bratislavy vlakom. Konferencie AOPP sme stihli a zúčastnili sa.

Zmeškané stretnutie s p. poslankyňou Holečkovou sme realizovali online v pondelok 4.12.

Oboznámili sme ju s našími doterajšími aktivitami, návrhmi, pripomienkami, tlačovými správami, situáciou opatrovateliek v zariadeniach i teréne, o mailoch i správach ktoré nám píšete. Dohodli sme sa na niektorých ďalších spoločných krokoch, i ďalších stretnutiach.

Srdečne ďakujeme za stretnutia.

D. Grafiková