Slovenské národné noviny 4.10.2023

Zhováral sa Maroš Smolec s Ivetou ŽDIĽOVOU o nedávnom Európskom dni opatrovateliek

Náročná práca za nízku mzdu

Profesia opatrovateľky je na Slovensku podceňovaná. Pritom ide o povolanie, bez ktorého by mnoho starších, resp. chorých ľudí malo vážne problémy nielen so svojím zdravotným stavom, ale s kvalitou svojho života vôbec. Napriek tomu sú opatrovateľky najmä finančne nedocenené. O ich problémoch sme sa porozprávali s podpredsedníčkou Komory opatrovateliek na Slovensku Ivetou ŽDIĽOVOU.

● V októbri sme si pripomenuli Európsky deň opatrovateliek. Je všeobecne známe, že na Slovensku je táto profesia finančne i spoločensky podceňovaná. Prečo?

Opatrovateľky ako povolanie sa u nás objavili až okolo roka 2007, a to v nadväznosti na reformu sociálneho systému ako lacná alternatíva zdravotníckych pracovníkov v sociálnych službách. Odvtedy, v podstate až do súčasnosti, sú najlacnejšou pracovnou silou v republike v pomere k dôležitosti a náročnosti ich práce.

● Kto sa môže stať opatrova- teľom? Podľa dostupných infor- mácií to nie je zložité...

Opatrovateľom sa môže stať ktokoľvek, ak si urobí kurz opatrovania. Je to najväčší omyl, ktorý so sebou reforma priniesla. Bez posúdenia osobnostných predpokladov, psychickej a zdravotnej spôsobilosti, bez potvr- denia o bezúhonnosti. Do systému sa dostali aj ľudia, určite ich však nie je väčšina, ktorí nerobia dobré meno tejto profesii. Nepriaznivo na verejnú mienku vplýva aj nespokojnosť opatrovateliek s výškou platu a pracovnými podmienkami. Ich náplň práce sa oficiálne zúžila na hygienu, kŕmenie a pomoc. Neoficiálne sa od nich očakáva, aby mali okrem osobnostných predpokladov i vedomosti zo psychológie aj z psychiatrie, fyzioterapie, poznali prvú pomoc, deeskalačné techniky, základy sebaobrany, komunikáciu, ale aj zdravotný stav klientov a poskytovali základnú ošetrovateľskú starostlivosť, čoraz častejšie nahradili tiež zdravotníckeho pracovníka a boli zároveň i sociálnym pracovníkom ovládajúcim sociálnu rehabilitáciu, zákony a poradenstvo. V teréne ešte nanosiť drevo či uhlie a zakúriť do pece...

● Počas bývalej vlády sa zvyšovali platy v zdravotníckom systéme pre doktorov i zdravotné sestry či personál. Dotklo sa zvyšovanie miezd aj opatrovateliek? Ak áno, sú s valorizáciou spokojné?

Pri zvyšovaní platov a valorizácii sa najviac prejavila nespravodlivosť systému. Opatrovateľky u verejných poskytovateľov pracujú podľa tabuľkových platov. U neverejných poskytovateľov majú minimálny plat a príplatky podľa Zákonníka práce zadefinované v pracovnej zmluve. Väčšinou nie je možné si podmienky dohodnúť. Valorizované boli platy v sociálnych službách iba u verejných poskytovateľov. Príspevky a bonusy predchádzajúcich vlád sa vzťahovali na opatrovateľky, ktoré mali pracovnú zmluvu na trvalý pracovný pomer. Ministerstvo práce aktuálne zvýšilo príspevok na poskytovanie sociálnej služby. Plat opatrovateľkám sa zvýšil, ale zároveň sa znížil osobný príplatok. To dokazuje existenciu fenoménu, že osobné príplatky neslúžia ako motivačný prvok. Je tu ešte príspevok na opatrovanie pre neformálnych opatrovateľov. Zvýšili ho na úroveň čistej minimálnej mzdy. Týka sa iba žiadateľov v 5. alebo 6. stupni odkázanosti. To sú už veľmi vážne stavy.

● Koľko evidujete opatrova- teliek na Slovensku a koľko by sme ich reálne potrebovali na uspokojenie potrieb?

V zahraničí pracuje odhadom vyše tridsaťtisíc opatrovateľov, iba v Rakúsku okolo dvadsaťpäťtisíc zo Slovenska. Na Slovensku je nás sedemnásťtisíc. V systéme chýba približne sedemtisíc opatrovateľov/ opatrovateliek.

● Vo svojom vyhlásení k Európskemu dňu opatrovateliek ste uviedli, že systém starostlivosti je na Slovensku príliš komplikovaný. Pravdou je, že aj veľmi nespravodlivý. Prečo nie je spravodlivý?

V podstate som to spomenula. Týka sa to v prvom rade odmeňovania, ktoré nie je jednotné, líši sa z východu na západ – od typu poskytovateľa. Pritom je opatrovateľská práca stále rovnaká. Náročnosť práce sa môže meniť v závislosti od mnohých faktorov, ale to nevplýva na výšku platu. Bez ohľadu na skúsenosti, znalosti, doplňujúce vzdelávanie, počet odpracovaných rokov majú stále rovnaký plat. Ak VÚC tvrdí, že zvýšil plat svojim opatrovateľkám, to neznamená plošne všetkým, ale iba v zariadeniach, ktoré sú v ich originálnej kompetencii. Sieť poskytovateľov sa delí na verejnú a neverejnú a každá je regulovaná iným právnym predpisom. Dva iné zákony oddeľujú formálne opatrovanie a neformálne. Opatrovatelia čelia osobitne náročným pracovným podmienkam, nízkym mzdám, preťaženiu, nedeklarovanej práci, neprimeranej sociálnej ochrane a nedodržiavaniu základných pravidiel ochrany práce, ako aj nelegálnym formám zamestnania. Ako môže byť tento systém spravodlivý?

● Aký je rozdiel medzi formálnymi a neformálnymi opatrovateľkami?

Rozdeľuje opatrovateľky na platené a neplatené. Formálne musia spĺňať isté kvalifikačné kritériá, pracujú v zamestnaneckom pomere, za ktorý dostávajú mzdu. Na druhej strane, neformálne poskytujú starostlivosť v domácom prostredí príbuznému. Môžu, ale tiež nemusia poberať príspevok na opatrovanie.

./upload/source/blog/snn-iva.pdf