Množstvo problémov v sociálnej oblasti ktorým čelia opatrovateľky nielen u nás, ale vlastne v celej EU ma priviedlo na stretnutie s p. Lexmann. Našla som nielen pochopenie a snahu pomôcť ale aj riešenia, ako sa dajú zlepšiť niektoré oblasti.

Verím, že sa naozaj aj budú dať zrealizovať....

Srdečne ďakujem za stretnutie.

24.8.2022 Dana Grafiková

-----

Miriam Lexmann 

MILÉ OPATROVATEĽKY, VAŠA PRÁCA JE NENAHRADITEĽNÁ

Dennodenne sa staráte o našich seniorov, vykonávate náročnú fyzickú i psychickú prácu, poskytujete im kvalifikovanú opateru i pozornosť, ktorú tak veľmi potrebujú zvlášť na sklonku svojho života. V KDH sme si plne vedomí vašej nenahraditeľnej služby, ktorá si však zaslúži omnoho vyššie spoločenské i finančné ocenenie. A to nielen vzhľadom na jeden z kľúčových demografických fenoménov dneška, ktorým je starnutie populácie.

Vidíme totiž, že na Slovensku aj v súčasnosti realizácia zásadných a sľubovaných systémových zmien stále ostáva len na papieri. Ako na to? Ubezpečujem vás, že i ja osobne sa v otázke hľadania riešení zlepšenia vašich pracovných podmienok intenzívne angažujem aj na pôde Európskeho parlamentu a už čoskoro predstavím konkrétny spôsob ako napredovať.

Aj o tom som dnes hovorila s predsedníčkou Komora opatrovateliek Slovenska pani Danou Grafikovou, ktorej vytrvalosť i nasadenie pre túto vec sú obdivuhodné. Pevne verím, že sa nám spoločne podarí situáciu opatrovateliek a opatrovateľov na Slovensku zlepšiť.